Как да изберем подходящ уеб хостинг за сайт за спортни новини

Ако сте решили да стартирате сайт за спортни новини, следва да обмислите добре както неговия бранд, структура на менюто и организиране на ежедневно публикуваната информация, така и две не по-малко ключови неща – неговият домейн и хостинг. Изборът на домейн става след обмисляне на името на бранда и проверка на незаетите възможности за домейни в интернет мрежата. Едно от най-важните решения, които обаче трябва да вземете при създаването на нов уебсайт, е да изберете подходяща хостинг услуга.

Изборът на хостинг услуга предполага по-добра запознатост с видовете хостинг, както и съобразяване на типа сайт със съответните компоненти, които включват хостинг услугите. В настоящата статия ще спрем вниманието върху ключовите критерии, които трябва да прецените при избора на хостинг за вашия спортен сайт.

  1. Достъпност

При избора на хостинг доставчик трябва да бъдете сигурни, че доставчикът на услугата ще осигури висока достъпност на вашия сайт. Това е ключово за информационните сайтове за спортни новини, тъй като непрекъснато се публикуват нови спортни новини и се предполага, че сайтът има висока посещаемост. Това означава, че сайтът ви ще бъде 24/7 онлайн и няма да падне поради сървърни причини за дълги периоди от време. Общоприето е, че един правилно функциониращ сайт не би трябвало да бъде офлайн за повече от 3 часа всеки месец. Изборът на хостинг услуга с висока достъпност е от съществено значение, ако искате вашият уебсайт и бизнес да имат добра репутация и надеждност.

  1. Неограничен трафик

Препоръчително е хостинг услугата, която изберете да има неограничен трафик. Това означава, че няма поставен лимит на обема от данни, които се изпраща към хостинга и обратно. Всеки път, когато потребител преглежда спортните новини и сайтът се зарежда, той трябва да се обновява непрекъснато, за да се актуализират новините.

  1. Дисково пространство

Сайтовете със спортни новини са тип информационни сайтове, които предполагат ежедневно актуализиране и създаване на нови статии с новини. Това на свой ред означава, че с времето обемът на сайта ще се увеличава и предполага и необходимост от по-голямо пространство на хостинг сървъра, където се съхраняват файловете на сайта.

При стартирането на уеб сайт винаги може да започнете с бюджетна оферта за хостинг, но следва да имате предвид, че в някакъв момент ще ви се наложи да използвате хостинг услуга с по-голямо дисково пространство. Достатъчното пространство на хостинга ще осигури правилното функциониране на вашия сайт за спортни новини, както и неговото бързо зареждане.

  1. 24/7 техническа поддръжка

При управлението на големи уебсайтове като информационните портали за спортни новини понякога се случва да възникнат технически проблеми, които следва да може да разрешите бързо. Поради тази причина е добре вашият уеб хостинг доставчик да предоставя денонощна техническа поддръжка, с която да сте сигурни, че техническите проблеми ще бъдат отстранени колкото се може по-бързо. Със сигурност няма да е приятно, ако сайтът падне ненадейно в петък вечер и се налага да чакате до понеделник сутрин, за да бъде отстранен проблемът. Добрата хостинг услуга предоставя както възможност за комуникация по имейл, така и по онлайн чат и телефон с екип по поддръжка.

  1. Техническа свобода

Хостинг услугата следва да ви даде свобода да може да качвате и изтегляте файлове от базата данни на уебсайта, която се пази на сървъра, към локален компютър.

  1. Поща

Когато закупувате хостинг услуга, трябва да сте сигурни, че имейл услугата е надеждна. При новинарските сайтове със спортна информация е вероятно да получавате често писма, които изискват бърз и навременен отговор.

Хостинг услугата също така, трябва да включва контролен панел (cPanel), с който да може лесно да управлявате файловете на вашия сайт. И не на последно място, е важно да има добра защита на сайта при опити за хакерски атаки. Това включва както регулярни back-up версии на сайта, така и добри защити на сървърите, където се съхранява сайтът.

Ако търсите подходящ хостинг доставчик за вашия информационен сайт за спортни новини, то може да се възползвате от услугите на една от най-добрите хостинг компании в България. Добрият хостинг доставчик е вашият първи партньор по стартиране на бизнес. Гарантирайте си спокойствие и високо представяне на уеб сайта!