5 зимни спорта, с които тренирате и се забавлявате

Опитвали ли сте някой от следните пет спорта, подходящи за зимния сезон? За да тренирате който и да е от изброените спортове трябва да разполагате с надеждна ски екипировка и ски аксесоари.

  1. Ски бягане

Ски бягането е една от най-добрите тренировки за цялото тяло. Ски бягането тренира всички основни групи мускули, включително мускулите на сърцето, както и коремните, мускулите в долната част на гърба и таза. Ски бягането е полезно и за сърдечно-съдовата система. Един час ски бягане помага за изгарянето на между 500 и 600 калории в зависимост от интензивността на спорта.

Ако оставим настрана ползите за мускулатурата на човешкото тяло, ски бягането е изключително полезно за психиката, тъй като ви помага да откъснете мисълта си от целия свят и да се съсредоточите изцяло върху спорта.

  1. Ски спускане

Ски спускането е много атрактивен спорт за по-младите скиори. Въпреки че ски спускането отнема няколко минути и може да е доста кратко, то също е изключително полезно за мускулите на цялото тяло. При скоростно спускане тялото подобрява гъвкавостта и баланса си, което спомага много за неговото укрепване. Ски спускането повишава ритъма на сърцето и е много добра кардио тренировка.

При ски спусканията тялото изгаря между 350 и 600 калории на час, но на практика при ски спускането ще се забавлявате изключително много и дори няма да усетите това като „тренировка“.

  1. Сноуборд

Любителите на силните усещания, скоростта и адреналина задължително трябва да опитат спускане със сноуборд. Сноубордът също е много добра тренировка за тялото, тъй като учи на баланс и тренира активно мускулите на краката, докато се спускате по пистата. Ловкостта и пъргавината са ключови умения за всеки успешен сноубордист, така че ако тренирате активно със сигурност ще подобрите тези умения.

Докато сте на дъската, изгаряте над 450 калории на час,, а в общия случай след като веднъж човек се качи на сноуборда,  се задържа доста време на пистата.

  1. Фигурно пързаляне

Не е нужно да тренирате професионално фигурно пързаляне, за да се качите на кънките за лед и да се забавлявате на пързалката. Карането на кънки също помага за сърцето, като същевременно тренирате мускулите на краката, корема и долната част на гърба. Ако се качвате на кънките редовно, вашата издръжливост и баланс на леда ще се подобри, което помага за намаляване на стреса. И може да бъдете сигурни: на ледената пързалка забавлението е гарантирано!

  1. Хокей на лед

Ако си падате по груповите спортове, при които хората се разделят на отбори, хокеят на лед е много добър вариант за зимния сезон. Получавате същите ползи за тялото както при карането на кънки на лед, като биват съчетани с тръпката от отборната игра. При хокея на лед тренирате активно и мускулите в горната част на тялото и ръцете, с които местите хокейния стик.

Хокеят на лед за любители е не само състезание, но и изключително интензивна тренировка, която може да си подарите, докато се забавлявате!